- Chakra workshops -

In deze workshop serie lopen we per keer één van de 7 bekendste chakra's door (in totaal zijn er wel 144 in en buiten je lichaam), we zullen bij elk chakra de betekenis en de werking ontdekken, we ervaren de energie van het chakra door meditatie & yoga en we leren hoe we het chakra kunnen versterken of temmen met het gebruik van yoga, kruiden en kristallen.

 

De 7 chakra's die wij behandelen zijn in volgorde van de workshops en lopen van beneden naar boven in je lichaam:

- Wortel Chakra, IK BEN, dit chakra is gelegen bij je stuitje en je perineum. Je wortel chakra heeft een voorkant en achterkant die geopend of gesloten kan zijn en draait links of rechtsom. Je Chakra kan deficiënt of excessief zijn, of te wel te veel of te weinig actief zijn, een chakra in balans geeft jou een goede basis in je leven. Hoe dit bij jou is gaan we in de workshop ervaren. Daarnaast leer je welke yogahoudingen gebruikt kunnen worden om dit chakra te activeren en met een creatieve activiteit maken we nog meer verbinding met de scheppende kracht van dit chakra. Dit chakra staat voor je basis en de verbinding met Moeder Aarde. In je eigen basis staat het voor zekerheid (in vertrouwen en ook zekerheid in materie) gevormd toen je nog in de baarmoeder zat, beïnvloed door alle ervaringen van toen. Tijdens de workshop krijg je ook kennis van kruiden en stenen die bij dit chakra horen. 

- Sacraal Chakra, IK VOEL, dit chakra is gelegen in je onderbuik. Je sacraal chakra heeft een voorkant en achterkant die geopend of gesloten kan zijn en draait links of rechtsom. Je Chakra kan deficiënt of excessief zijn, of te wel te veel of te weinig actief zijn, als dit chakra in balans is, sta je in goed contact met je emotionele leven. Hoe dit bij jou is gaan we in de workshop ervaren. Daarnaast leer je welke yogahoudingen gebruikt kunnen worden om dit chakra te activeren en met een creatieve activiteit maken we nog meer verbinding met de vloeibaarheid van dit chakra. Dit chakra staat voor je onderbewuste en gevoelswereld en de verbinding met jezelf en je intuïtie. In je eigen gevoel staat het voor de vertaling van wie je bent in wat je ervaart, beïnvloed door alle ervaringen in je leven. Tijdens de workshop krijg je ook kennis van kruiden en stenen die bij dit chakra horen. 

- Zonnevlecht Chakra, IK KAN, dit chakra is gelegen onder je middenrif. Je zonnevlecht chakra heeft een voorkant en achterkant die geopend of gesloten kan zijn en draait links of rechtsom. Je Chakra kan deficiënt of excessief zijn, of te wel te veel of te weinig actief zijn, als dit chakra in balans is, sta je in goed contact met wat je wilt en kan je dit ook manifesteren op een creatieve manier. Hoe dit bij jou is gaan we in de workshop ervaren. Daarnaast leer je welke yogahoudingen gebruikt kunnen worden om dit chakra te activeren en met een creatieve activiteit maken we nog meer verbinding met de kracht van dit chakra. Dit chakra staat voor je met manifesteren van je wensen en verlangens en de verbinding met je eigen creatiekracht en ego. In je kracht uit dit chakra staat het voor de vertaling van wie je bent in wat je wenst en hoe je dit ook tot uitvoering brengt. Tijdens de workshop krijg je ook kennis van kruiden en stenen die bij dit chakra horen.

-Hart Chakra, IK STA OPEN, dit chakra is gelegen in je hartstreek. Je hart chakra heeft een voorkant en achterkant die geopend of gesloten kan zijn en draait links of rechtsom. Je Chakra kan deficiënt of excessief zijn, of te wel te veel of te weinig actief zijn, als dit chakra in balans is, sta je in goed contact met anderen, vanuit een neutraliteit. Hoe dit bij jou is gaan we in de workshop ervaren. Daarnaast leer je welke yogahoudingen gebruikt kunnen worden om dit chakra te activeren en door middel van zelf liefde jezelf volledig te omarmen, zodat nog meer verbinding komt met jezelf en met de andere (vanuit neutraliteit). Dit chakra staat voor verbinden met alles en ook de eenheid waar wij deel van zijn. Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en de ander is zeker geen makkelijke opgave, beïnvloed door alle ervaringen in je leven kan dit chakra veel verdriet meedragen, bewustzijn is de eerste stap naar transformatie. Tijdens de workshop krijg je ook kennis van kruiden en stenen die bij dit chakra horen.

- Keel Chakra, IK UIT MIJ(mijn waarheid), dit chakra is gelegen in je keel. Je keel chakra heeft een voorkant en achterkant die geopend of gesloten kan zijn en draait links of rechtsom. Je Chakra kan deficiënt of excessief zijn, of te wel te veel of te weinig actief zijn, als dit chakra in balans is, spreek je je eigen waarheid. Hoe dit bij jou is gaan we in de workshop ervaren. Daarnaast leer je welke yogahoudingen gebruikt kunnen worden om dit chakra te activeren en door middel van stembevrijding maken we nog meer verbinding met de kracht van dit chakra. Dit chakra staat voor uiting geven aan jou behoeften en gevoelens in verbinding met jezelf en jouw waarheid. In je eigen waarheid blijven betekent dat je uitspreekt wie je bent en niet beïnvloed door de mening van anderen. Tijdens de workshop krijg je ook kennis van kruiden en stenen die bij dit chakra horen.

- Derde Oog Chakra, IK ZIE, dit chakra is gelegen in je voorhoofd. Je derde oog chakra heeft alleen een voorkant die geopend of gesloten kan zijn en draait links of rechtsom. Dit Chakra is verbonden met je kruinchakra, en vertaald de informatie uit jou Bron en ziel naar beelden. Je Chakra kan deficiënt of excessief zijn, of te wel te veel of te weinig actief zijn, als dit chakra in balans is dan heb je een heldere kijk op jou levensweg en zie je je doel voor je. Daarnaast sta je in verbinding met je bron en kan je de vertaling maken naar je hogere doel. Hoe dit bij jou is gaan we in de workshop ervaren. Daarnaast leer je welke yogahoudingen gebruikt kunnen worden om dit chakra te activeren en door middel van creatieve en meditatieve activiteiten maken we nog meer verbinding met de kracht van dit chakra. Dit chakra geeft jou een helder beeld over jezelf in verbinding met het grotere geheel, en jouw plek hierin. Tijdens de workshop krijg je ook kennis van kruiden en stenen die bij dit chakra horen.

- Kruin Chakra, IK WEET, dit chakra is gelegen in je kruin. Je kruin chakra heeft alleen een opening naar boven die ook gesloten kan zijn en draait links of rechtsom. Dit Chakra is verbonden met je bron en je Ziel, het is je verbinding met het universum en het grote geheel waar jij een onderdeel van bent. Je Chakra kan deficiënt of excessief zijn, of te wel te veel of te weinig actief zijn, als dit chakra in balans is dan sta je in verbinding met het grotere geheel, zodat je weet wat jou rol is hierin. Daarnaast sta je in verbinding met je bron en weet je wat je hogere doel hier op aarde is. Hoe dit bij jou is gaan we in de workshop ervaren. Daarnaast leer je welke yogahoudingen gebruikt kunnen worden om dit chakra te activeren en door middel van creatieve en meditatieve activiteiten maken we nog meer verbinding met de kracht van dit chakra. Dit chakra geeft jou een verbinding met het grotere geheel, en jouw plek hierin. Verlichting binnen de yoga wordt verkregen door al de chakra's in balans te hebben en dan komt de verlichting door je kruin. Tijdens de workshop krijg je ook kennis van kruiden en stenen die bij dit chakra horen.

 

De Chakra workshops geef ik samen met Emmie Samidjono- Mous in Gaastmeer, bij Het Goede leven in Praktijk. Emmie en ik hebben samen de opleiding tot transformatie therapeut gevolgd en vullen elkaar heel prettig aan in onze kennis op chakra's, kruiden, rituelen, en kristallen.   Je krijgt hierdoor het beste van ons beide, een onvergetelijke ervaring waar jij maximaal profijt van hebt en wij veel plezier aan beleven.

 

In de agenda kan je zien wanneer de workshops gepland zijn, hier kun je alvast een plekje reserveren voor de workshop.

De workshops zijn los te volgen, maar als je ze op volgorde volgt, versterken ze elkaar en geeft het nog meer inzicht en verdieping. 

Eén workshop kost 55,- euro voor 3,5 uren inclusief drinken en hapjes, de hele serie workshops kost 333,-