Human Design, jouw persoonlijke blauwdruk

Human Design is een systeem dat inzicht geeft als je op zoek bent naar jouw kwaliteiten en jouw uitdagingen. Het geeft inzicht in de vragen: Wie ben ik, wat is mijn (levens) pad, hoe kies ik voor mezelf, wat zijn mijn kwaliteiten, of te wel wat maakt jou mens en wat past beste bij mij. Ieder van ons is anders gevormd en heeft een eigen pad te lopen. Hiermee helpt human design je om inzichten te krijgen in hoe jij je ritme in je leven weer terug kunt vinden en de blokkades die je belemmeren om beste versie van jezelf te worden ontdekken. 

Ieder mens is uniek

Velen van ons hebben ons leven ingericht zoals dat van ons wordt verwacht, we zijn groepswezens en we streven allemaal ongeveer hetzelfde na wat er vanuit ons gezin, familie en samenleving, wereldbeeld gezien wordt als perfect (en goede baan, doorzetten en hard werken, de wereld over reizen, een fijn huis, een druk sociaal leven, op de hoogte zijn van wat er in de wereld gebeurt, een strak lichaam, een goede moeder zijn en nog veel meer). Voor 75% van de mensheid past dat niet in hun design, wat ervoor zorgt dat veel mensen burnout ervaren of het gevoel niet goed genoeg te zijn. We passen ons aan, omdat we bang zijn om anders te zijn of simpelweg omdat we niet beter weten. Door human design kan je ontdekken wat jouw strategie is, waar jij wel of geen energie voor hebt of van krijgt en hoe jij je leven zo in kan richten dat je meer energie en plezier hebt en minder kans om uit te blussen (burn out).

 

Ieder mens is onderdeel van het grotere geheel

Human Design is een model, waarin de belangrijkste spirituele leringen (astrologie, het chakra-systeem, de Kaballah en I-Ching), samen komen met de wetenschap (kwantumfysica, biochemie, genetica en sterrenkunde). Het is een complex systeem, wat de belangrijkste, vaak eeuwenoude inzichten (uit zowel de Westerse als Oosterse wereld) combineert. 

Het is het model waarin het natuurlijke (wetenschap) en bovennatuurlijke (mystiek) samen komen. Wat ons het meest geavanceerde en gedetailleerde inzicht geeft in de ‘werking van de mens’. En daarmee in onszelf. Kijkend naar de samenstelling van profielen in de wereld is het een logisch systeem; we hebben 10% manifesterende personen, deze zetten iedereen aan om naar een hoger plan te tillen, vroeger was dit overleven in voedzame gebieden, die de jagers en verkenners van de stam uitstuurden om op zoek te gaan naar goede leefgebieden. Dan hebben we ongeveer 70% generators, zij genereren hulpbronnen. Dit zijn de werkers die dorpen bouwen, land verbouwen, jagen en zorgen dat de samenleving alles heeft (tegenwoordig zijn dit de buschauffeurs, ziekenhuizen, politie, industrie, boeren, alles wat voor ons zorgt). Dan zijn er nog projectors; de mensen die ons dingen leren, die kijken naar het grotere geheel die analyseren om te kijken waar het systeem beter kan werken. Hier vind je ook de wetenschappers, maar ook leidinggevenden, docenten en therapeuten en adviseurs. Als laatste hebben we de reflectors die waarnemen wat er speelt bij iedereen en helder inzichten hebben over veranderingen en innovaties. 

Al deze personen zijn nodig om de samenleving als een vredig en optimaal systeem te laten werken en mensheid verder te brengen.

 

Jouw unieke rol

Human Design gaat er vanuit dat ieder mens uniek is en zijn / haar eigen rol heeft in het geheel. Deze rol wordt dus bepaald op het moment van geboorte. Betekent dit dat je rol – en dus eigenlijk je lot – al vastligt bij je geboorte? Zeker niet! Andere rollen kosten alleen meer moeite en energie en je zult meer weerstand ervaren. 

Dus wil jij meer rust ervaren, meer balans, plezier, flow en energie? Leer dan met onze hulp je eigen design te lezen én te leven.

Jouw persoonlijke chart en ontwikkelingspad

Op basis van je geboortedatum, -tijd en -plaats kan jouw unieke design berekend worden; jouw unieke blauwdruk. Deze blauwdruk geeft inzichten over jezelf en is daarmee een tool voor zelfonderzoek. 

Human Design bestaat uit verschillende niveaus en elke sessie kom je een niveau dieper, ook heb je tussen de sessies tijd om wat je gehoord en geleerd hebt toe te passen in je dagelijks leven, om ook te ervaren hoe dit veranderd. In elke sessie geef ik inzicht in wat je ontwerp is, bespreken we of je dit wel of niet bewust ook naleeft en krijg je praktische handvatten om meer volgens jouw ontwerp te leven.

Niveau 1: Jouw eigen autoriteit en strategie leren kennen; wat is jouw rol en hoe kan jij het beste je keuzes maken.

Niveau 2: Hoe ontwikkel jij jezelf en welke type ben jij (1 t/m 6), hoe kan jij je energie inzetten en gebruiken en hoe gestructureerd of flexibel ben jij in je leven om goed in je energie te blijven.

Niveau 3: Waar krijg jij je energie vandaan en op welke manier kan jij het beste dingen verwerken en leren, welke omgeving of sfeer kan jou ondersteunen om makkelijker dingen te verwerken. Welke drijfveren heb jij in je ontwerp en wat is leidend in jou persoonlijkheid? 

Niveau 4: Welke unieke individuele krachten en uitdagingen heb jij en wat voor persoonlijke karaktertrekken kan je hieruit herkennen?

Niveau 5; De-conditionering, welke patronen en denkbeelden vanuit de samenleving kan jij naast je neer leggen, welke obstakels kom je tegen en vind je het lastigste om toe te passen in je leven. 

Elk niveau heeft zijn eigen inzicht en zal jou lekkerder in je vel laten komen, wanneer je de integratie kan toepassen.

 

leven in een groep of bedrijf en human design

Human design kan je inzichten geven in gezinsdynamiek en bedrijfsdynamiek, hoe de energie van de verschillende leden op elkaar reageren en elkaar kunnen versterken in positieve of negatieve zin. Dit noemen we wel de penta energie in een groep. Vanuit de samenstelling kan het effect hebben op of het gezin/bedrijf genoeg geld heeft om te leven, of ze op tijd en goed voorbereid bij afspraken komen, of ze veel gekke ongelukken hebben of dingen vergeten als ze reizen, hoe ze hun levensruimte verzorgen, of ze in eenheid leven en hoe ze zich opstellen als ze in het openbaar zijn.

Soms mist er ergens een bepaalde energie, waardoor je leert beseffen dat problemen niet persoonlijk zijn, maar meer een gevolg van een gebrek aan bepaalde energie of focus. Er zijn manieren om te zorgen dat je deze energie toevoegt aan je gezin of bedrijf, of handvatten om met het gebrek om te gaan.

Een penta sessie kan je inzetten zonder dat je eerst je eigen design kent, maar het is wel makkelijker om eerst niveau 1 en 2 te beheersen. Als je een bedrijf wilt opstarten dan kan je via de penta kijken welke mensen je nodig hebt voor je bedrijf, dan is level 3, 4, 5 goed om ook al te beheersen, zodat jouw bedrijf in lijn is met jouw levenspad.

 

Jouw gezin in relatie tot elkaar

Voor specifieke gezin sessies is het van belang dat jij zelf al inzicht hebt in jou ontwerp, dus level 1 en 2 hebt ontvangen.

Wanneer jij met een levenspartner samenleeft en wellicht ook samen kinderen opvoed, dan kan human design inzicht geven in jullie samenwerking voor een duurzame relatie, daarnaast kan een partner sessie inzicht geven in de kwaliteiten die elk van jullie aan de relatie toevoegt en ook de strubbelingen die er op de loer liggen. Voor een partner sessie hoef je niet beide aanwezig te zijn (mag wel), wel is van beide de geboorte dag, plaats en tijd van belang om een ontwerp te kunnen maken.

Als opvoeder in het gezin is het heel fijn om de designs van de kinderen te laten lezen, om je opvoedstijl aan te passen aan de behoefte van elk kind en om ze te begeleiden naar hun persoonlijke ontwerp te leven. Je zult merken dat dit de interacties onderling erg kan helpen en bepaalde problemen of botsingen in gedrag daardoor minder voorkomen. In een kind reading wordt altijd de link gelegd naar jullie onderlinge verhoudingen. Je krijgt handvatten hoe jij als opvoeder je stijl kunt inzetten om een kind tot bloei te laten komen.

Daarnaast kan het zijn dat er tussen de kinderen of de andere ouder in een gezin problematische combinaties zitten, of dat bepaalde terugkomende problemen en incidenten in het gezin als geheel vaak voorkomen. Dan kan er vanuit human design inzichten gegeven worden die naar een oplossing leiden door aanpassing van gedrag of strategie.  Deze interactie sessies kunnen geboekt worden nadat de individuele personen in ieder geval in een opvoeding sessie of partner sessie zijn besproken

Via deze link kan je een sessie boeken onder de kop individuele sessies, of via een mailtje of berichtje kan je contact opnemen, geef indien mogelijk alvast je voorkeur voor tijden door. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om het moment in te plannen wat voor ons allebei passend is.

Kosten voor Human design workshops of sessies:

Een paar keer per jaar geef ik de introductie workshop welke de informatie bevat van level 1, deze kost 44,- per deelnemer, check agenda voor de data. In combinatie met de yin yoga workshop die erop volgt kost het 88,- voor de beide workshops inclusief lunch.

Ook kan ik voor jullie de workshop geven in opdracht, de workshop Human design level 1, of 2, 3, 4 of 5 duren 2,5 uur per level en prijs is in overleg.

Een losse individuele sessie kost €77,-  je begint altijd bij niveau 1 en gaat dan verder. Het gehele traject van 5 sessies kost € 349,- dan krijg je alle inzichten in 5 sessies (dit kan je na elke sessie besluiten, de korting wordt in de vijfde sessie verrekend als je los wilt betalen per keer). Na afronding van alle 5 niveaus kan je integratie sessies boeken wanneer je daar nog behoefte aan hebt, om extra handvatten te krijgen voor jouw pad, dit zijn kortere sessies en kan je voor 55,- per keer boeken.

Een penta sessie kost 99,- en zal ongeveer 2 uur duren.

Een partner sessie kost 99,- en zal ongeveer 2 uur duren.

Een opvoedingsstijl sessie kost 77,- per kind voor 1,5 uur. Meerdere kinderen kunnen het beste apart besproken worden, omdat je dan je stijl kind voor kind kunt inzetten (anders is het veel om mee te werken).

Een interactie sessie kost 77,- per keer en afhankelijk van de zwaarte van de interactie, kunnen we 1 of 2 interacties uitwerken. Het is van belang dat je zelf al de partner of opvoedingsstijl sessie hebt gehad als jij onderdeel bent van de interactie. Wanneer het tussen 2 of meer andere personen gaat welke nog niet in relatie tot jou in een sessie behandeld zijn, dan zal het meer tijd kosten om ook de ontwerpen eerst te lezen (gemiddeld 11,- per kwartier extra tijd).

Familie pakket: wanneer je graag meer verdieping wilt in je gezin en de onderlinge interacties, dan bied ik ook totaal pakketten aan:

Gezamenlijk opvoeden: 1 penta sessie + 1 partner sessie + 4 opvoedstijl of interactie sessies naar keuze (interactie sessies van kinderen zonder opvoedstijl sessie kunnen wel langer duren) kost 477,- welke bij de laatste sessie verrekend wordt als korting.

Zelf opvoeden: 1 penta sessie + 4 opvoedstijl of interactie sessies naar keuze, kosten zijn 349,- welke bij de laatste sessie verrekend wordt als korting.

Disclaimer:
Het inzetten van deze therapie vormen is ondersteunend aan je algemene welzijn of als aanvulling op reguliere zorg, het is geen vervanging voor reguliere zorg.