-Yoni Healing, jouw heilige tempel in beheer nemen- (alleen voor vrouwen)

Mijn doel is om vrouwen te verbinden met hun vrouwelijke kracht, energie en te begeleiden in dit proces. Veel vrouwen ervaren ongemakken tijdens hun cyclus en menstruatie en ervaren remmingen in het omarmen van hun eigen sensualiteit en seksualiteit. Veel van deze ongemakken zijn gekoppeld aan opgeslagen (energetische) trauma's in onze vagina en baarmoeder.

Ik help en begeleid vrouwen om de ongemakken en de trauma's die opgeslagen zijn in onze baarmoeder te transformeren, één van de methodes die ik daarbij inzet is yoni stomen. Ik ben gecertificeerd yoni stoom begeleider en geef (online) trainingen om je te leren hoe je op de meest effectieve manier een yoni stoom ritueel thuis uitvoert. Wat yoni stomen precies inhoudt leg ik aan het einde van deze pagina uit.

Daarnaast kan je in de webshop alle ondersteunende kruiden aanschaffen alsook het yoni handboek, stoomkrukjes en verschillende helende edelstenen voor je yoni.

Ben jij een hoedster of geïnteresseerd in het delen van de kennis over yoni stomen onder de vrouwen en meiden, dan kan je bij mij ook een eendaagse opleiding volgen, daarbij krijg je het handboek als naslagwerk en leren we door ervaring over dit eeuwenoude ritueel. De volgende training in 2023 staat gepland voor 19 maart in Friesland. Bij interesse stuur mij een mailtje of berichtje.

Yoni Healing Ceremonie:

Tijdens festivals geef ik vaak deze ceremonie als introductie en herinnering, ik sta op Lorelei, Healing Garden en kan dit ook op locatie voor vrouwengroepen verzorgen. Tijdens deze ceremonie ben je met meerdere vrouwen bij elkaar en neem ik je mee in het ritueel van yoni stomen. Tijdens de ceremonie nemen we samen deel aan een yoni stoom ritueel, waarbij er naast de heilzame ervaring van het stomen soms ook baarmoeder (energetisch en fysiek) heling plaats vindt. De ceremonie duurt ongeveer 2 uur en vindt plaats op locatie als je zelf een groep vrouwen verzameld. Kosten (excl. eventuele reiskosten) zijn 22,- per persoon (minimaal 6 personen).

Kijk in de agenda wanneer de volgende ceremonie gepland staat, of neem contact op om je voor een volgende keer op te geven.

Eventueel kan je ter plekke je eigen yoni care boek, stoom kruk en/of stoom kruiden aanschaffen die voor jou passend zijn. Deze kan je dan gelijk meenemen naar huis om daar aan de slag te gaan met je eigen yoni healing ritueel. Mocht je merken dat het yoni stoom ritueel veel omhoog brengt aan emoties, of dat je voelt dat je meer verdieping nodig hebt, dan is een persoonlijke transformatie sessie een goede aanvulling op je eigen proces.

Yoni healing training; claim je vrouwelijke essentie 

De yoni healing training wordt op locatie of in mijn praktijk gegeven, met als doel om vrouwen alle kennis over het yoni stoom ritueel bij te brengen en ze op te leiden tot yoni stoom practitioner. Na deze training kan je yoni stoom ritueel begeleiden aan vrouwengroepen en daarbij ook je eigen kruiden mixen inzetten indien gewenst. Alle informatie over het soorten kruiden en gebruik hiervan, met ook de methode en voorbereiding voor het yoni stoom ritueel, staan vermeld in het yoni care handboek. Bij deelname aan de training ontvang je ook het yoni healing handboek of een blank yoni stoomkrukje. Kijk in de agenda wanneer de volgende practitioner training gepland staat, of neem contact op om je voor een volgende keer op te geven.

De training bestaat uit vier delen; theoretische kennis van de heilzame werking van de kruiden, begeleiden van een vrouwencirkel en helingswerk door middel van een veilige bedding, leren hoe je een persoonlijke kruidenmix in ceremonie kan samenstellen en ervaren van het yoni stoom ritueel in de groep. De workshop persoonlijke kruidenmix samenstellen kan los gevolgd worden op de trainingsdag (33,- p.p).

Deze training kost €111,- voor de gehele dag en is ook op locatie te boeken (prijs is afhankelijk van aantal deelnemers en afstand).

 

-Yoni care handboek-

In het yoni care handboek staat alle informatie die ik deel in mijn training. Daarnaast bevat dit boek een uitgebreide omschrijving van alle kruiden die ingezet kunnen worden en ruimte om elk ritueel bij te houden wat je ervaringen waren. Dit geeft meer verdieping in proces maar laat ook zien hoe jij groeit en je verbind in de tijd dat je bezig bent met het ontwaken van je vrouwelijke energie. Als laatste is er de ruimte om je menstruatie of overgangsperiode bij te houden en de wijze waarop je cyclus zich ontwikkeld om helder te krijgen hoe je cyclus veranderd gedurende een jaar. Ook kun je bijhouden welke melanges je hebt gebruikt en wat de (positieve effecten) zijn  van deze melanges op je cyclus of overgang. Omdat het handboek handgemaakt is en met ringen werkt, is het mogelijk om een bij vulling aan te schaffen voor een jaar (zowel voor je rituelen als je cyclus). 

Je kan bij mij het boek aanschaffen in Nederlands, Engels of Duits, deze kost 33,- euro een extra vulling kost 5,55 euro en alleen de rituelen vulling 3,33 euro.

Yoni stoom kruiden

Bij het gebruik van de kruiden is het belangrijk dat deze zijn aangepast op jouw specifieke moment in je leven, cyclus en soort verbinding, daarom is het van belang om altijd de eerste keer een korte vragenlijst in te vullen en naar mij te mailen voordat je kruiden besteld, deze vind je onderaan deze pagina. Mocht je meerdere klachten aankruisen vertel mij dan ook in het bericht welke jij als eerste aan wilt pakken, soms heb je dan verschillende nodig. Dan kan ik je een advies geven welke mix of welke kruiden voor jouw goed zijn.

Yoni stoom mixen:

 • Menstruatie balans mix (met korte of lange cyclus)
 • Trauma mix, voor het verwerken en ondersteunen na fysiek (operatie, ingreep of onderzoek) of mentaal trauma
 • Bevallingsmix 
 • Miskraam, abortus of curettage mix
 • Innerlijke heling mix (voor emotionele heling van opgeslagen blokkades)
 • Zelfliefde mix (om de verbinding met jezelf en je heiligheid weer te ervaren en omarmen)
 • Balans/ Neutralisatie mix (voor de overgang, na medicijn gebruik, vaccinatie of spiraal)
 • Acute aanval mix (bij schimmelinfectie, herpes uitbraak of andere disbalans)
 • Het cadeautje; een liefdevolle mix om te delen met andere vrouwen

Je kan bij mij voor 1 keer of voor meerdere keren kruiden bestellen, daarnaast geef ik graag korting als je het combineert met de aanschaf van het handboek of krukje, informeer dan even bij mij via de mail. Wil je voor mij een verkooppunt voor stoomkruiden en producten worden dan krijg je 5% commissie op de verkoop, neem even contact op als we samen de boodschap gaan verspeiden.

Yoni stoomkrukjes 

Bij een cyclus van 28 dagen of meer (of in en na menopauze) mag je langer dan 20 minuten stomen, daarbij is het aanschaffen van een yoni stoom krukje geen overbodige luxe. Om het stomen voor alle vrouwen toegankelijk en prettig te maken, heb ik een krukje ontwikkeld van grenen hout (blank wat je zelf nog kan lakken in een kleur) deze is voor 33,- aan te schaffen. 

Ook schilder ik intuïtief krukjes speciaal voor jouw ritueel, een handgeschilderd krukje heeft soms een langere levertijd en kost 55,- 

Wil je een gepersonaliseerd krukje, helemaal voor jouw geschilderd, dan stem ik me daar speciaal op af en kan je voor 77,- een krukje bestellen.

Wil je graag met een groep vrouwen samen een workshop eigen stoomkrukje verven volgen, dan kom ik graag op locatie langs. Deelname voor deze dag (incl. krukje en verf, excl. versnaperingen en reistijd) zijn ook 77,- per persoon.

Heilzame edelstenen: yoni ei of griffels

Yoni ei is een edelsteen ei wat je inbrengt in je vagina, tijdens de nacht kan de heilzame werking van de edelsteen doorwerken in je weefsel en tweede chakra. Ik heb de volgende soorten edelstenen beschikbaar; Aventurijn, Bergkristal, Carneool, Jade, Jaspis, Obsidiaan, Rozenkwarts, Serpentijn, Sodaliet en Tijgeroog.

Edelsteen griffels zijn massage staven die je op je gehele lichaam kunt gebruiken, ze worden ook gebruikt om je meridianen in balans te brengen en voor acupressuur. Ik heb ze aangeschaft omdat ze helend werken bij vrouwen die last hebben van vaginisme of verklevingen. Je kan je Yoni en Hara gebied er zacht mee aanraken, waarbij de heilzame werking van de edelsteen via je zachte weefsel ook he huid, bloedbaan en lichaam in trekt.

Griffels zijn er in de soorten: Agaat, Amethist, Aventurijn, Bergkristal, Carneool, Jade, Jaspis, Obsidiaan, Rozenkwarts, Sodaliet en Tijgeroog.

Griffels zijn er in 2 maten; 7,5 cm en 10 cm, ook kan je deze inbrengen en de nacht door laten werken.

Met je bekkenbodemspieren kan je ze dan ook weer naar buiten duwen als je wakker bent, dit vergt iets meer training dan bij het yoni ei. Het yoni ei is geboord waardoor je met een draadje het ei er handmatig uit kunt halen, maar ook deze kan je via je eigen spieren naar buiten werken.

De prijzen voor de edelstenen variëren, sommige soorten zijn iets duurder omdat al de stenen gewonnen worden via duurzame en verantwoorde winning. Dit betekend dat de prijs afhankelijk is van zeldzaamheid en een faire prijs. In de webshop staan de verschillende kostbare soorten genoemd, alle andere soorten zijn één prijs.

Soorten edelstenen:

 • Agaat; Agaat geeft een gevoel van bescherming, zekerheid en veiligheid en helpt je om innerlijke spanningen op te lossen. Agaat stimuleert een rustigere kijk op het leven en geeft je het vermogen dingen op een meer positieve manier af te handelen. De steen geeft je meer balans en bevordert daarmee spirituele groei en innerlijke stabiliteit. 
 • Amethist; Amethist geeft je ook inzicht in je gevoelens en helpt je verdriet, boosheid en trauma een plekje te geven en te accepteren. Amethist werkt ondersteunend bij het herkennen van slechte gewoonten en verslavingen zodat je deze kunt oplossen. Door een amethist bij je te dragen kunnen negatieve gevoelens van teleurstelling, depressie of somberheid verminderen.
 • Aventurijn; Aventurijn bevordert een gevoel van blijdschap en tevredenheid. De steen zorgt ervoor dat je kalmeert wanneer je overprikkelt bent. In nieuwe situaties of wanneer er een nieuw begin aan zit te komen kan Aventurijn je ondersteunen. De steen gaat allerlei negatieve energie tegen en zorgt ervoor dat je inspiratie krijgt en dat je creativiteit wordt gestimuleerd. 
 • Bergkristal; Bergkristal vermindert een tekort aan energie. en verhelpt energetische blokkades. Bergkristal schijnt licht op donkere emoties en helpt deze te reguleren. Een slechte concentratie en negatieve (oude) patronen worden door Bergkristal opgelost. De steen zorgt ervoor dat je minder last hebt van kwalen omdat je zelfhelende vermogen wordt versterkt.
 • Carneool; Carneool wordt ook wel de bloedsteen genoemd en is goed voor je bloedhuishouding, verhoogt motivatie, creativiteit, vertrouwen. Leert je te accepteren. Werkt kalmerend en heeft een positieve werking op de spijsvertering de nieren en de vrouwelijke geslachtsorganen waardoor vruchtbaarheid bevordert wordt. Carneool helpt tegen problemen van seksuele aard zoals frigiditeit en impotentie. De steen heeft een heilzame werking op gewrichtspijnen en zenuwpijnen.
 • Jade wit; Witte jade kalmeert de geest en geeft je de kracht om door te gaan in chaotische tijden. Na een periode van rouw, liefdesverdriet of trauma helpt Jade met de verwerking hiervan.  Jade brengt ook kalmte en kan je creatiever en tevreden maken. Jade wit geeft je zelfvertrouwen en inzicht om de beslissingen te nemen die leiden tot het beste resultaat. Jade wit ontneemt de angst om fouten te maken.

 • Jade serpentijn; Groene jade biedt steun bij ontgiften en bij herstel van weefsel na verwonding of operatie. Hij versterkt het zenuwstelsel en brengt deze tot rust. Groene Jade brengt vreugde, levensenergie en harmonie. De steen heeft een positieve werking op planten en natuur en laat dit samenvloeien met je gehele fysieke en emotionele welzijn. Jade helpt te voorkomen dat je toegeeft aan hebzucht, inhaligheid, denken in schaarste enzovoort. Hij gaat angst voor armoede, angst om geld te verliezen tegen. Groene jade heeft een heilzame werking op hartkwalen.

 • Jaspis; Jaspis vermindert onzekerheid, en verlegenheid. De steen zorgt ervoor dat je assertiever bent en vermindert de angst om in conflict te raken. De steen maakt strijdlustig, fanatiek, doelgericht en daadkrachtig. Met Jaspis krijg je weer zin om je dromen te behalen en je problemen te tackelen. 
 • Obsidiaan; Obsidiaan bevordert het loslaten van negativiteit en traumatische gebeurtenissen in het verleden. Obsidiaan heeft beschermende en aardende krachten, en haalt negatieve energie uit de ruimte. Obsidiaan zorgt voor een heldere geest en gaat psychische aanvallen tegen. De steen reinigt je systeem en zorgt voor inzicht en zelfontwikkeling. Obsidiaan werkt als een spiegel, voor sommige mensen is de steen te confronterend, daarom is deze edelsteen alleen persoonlijk aan te nemen, na een controle of deze als yoni heler ingezet kan worden.
 • Rozenkwarts; Rozekwarts helpt je jezelf accepteren, en geeft je de moed en inzichten om jouw mindere eigenschappen te accepteren en te veranderen in iets positiefs. Rozekwarts geeft liefde en laat jou onvoorwaardelijke liefde ervaren. Rozekwarts kan liefde in relaties stimuleren, maar ook vruchtbaarheid. Rozekwarts maakt kwetsbaar, kalm, geliefd, liefhebbend, positief en geduldig. Rozekwarts kalmeert bij angsten en fobieën, en kan stress gerelateerde klachten verminderen. 
 • Serpentijn; Hij geeft je zelfvertrouwen doordat je minder gevoelig wordt voor wat andere mensen zeggen, hierdoor zul je je onafhankelijker gaan opstellen. Het is een geruststellende en kalmerende steen. Groene serpentijn versterkt bindweefsel en spieren. Serpentijn helpt tegen chronische vermoeidheid en zware uitputting. De steen geeft directe pijnverlichting op lichamelijke klachten en huiduitslag, wordt hierom ook wel de penicilline van de mineralen genoemd. Groene serpentijn helpt bij pijnbestrijding en verwijdert negatieve energie.
 • Sodaliet; Sodaliet vermindert onzekerheid over levenskeuzes of waarheden. Ook vermindert Sodaliet belemmerende gedachten en angsten en fobieën. Sodaliet helpt bij slapeloosheid, hoofdpijn, overgangsproblemen, eetstoornissen en menstruatie- en overgangsproblemen. Sodaliet geeft zelfvertrouwen en doorzettingskracht. Met Sodaliet blijf je trouw aan jezelf en je beslissingen. Je laat je niet van je stuk brengen en je communiceert makkelijk waar je voor staat. Oude denk- en gedragspatronen worden met Sodaliet ingezien, en kunnen dan worden losgelaten.  
 • Sneeuwkwarts: Sneeuwkwarts kan je helpen om je verantwoordelijkheid te nemen en je niet uit het veld te laten slaan door (zelf opgelegde) beperkingen. Sneeuwkwarts brengt balans en gelijkwaardigheid in relaties. De steen stimuleert de sociale vaardigheden wat de samenwerking ten goede zal komen. Sneeuwkwarts heeft een positieve werking op het immuunsysteem, de maag, de darmen, de lever, de milt en de longen.

 • Tijgeroog; Tijgeroog werkt op de onderste drie chakra's en werkt aardend en beschermend. Dit kristal helpt je wanneer je veel nadenkt, zorgen hebt of piekert. Tijgeroog zorgt dat je analytisch nadenkt en in actie komt.  Tijgeroog versterkt ook je intuïtie en helpt zo bij het nemen van beslissingen. Ook geeft Tijgeroog je geestelijke bescherming, helpt het mensen te doorzien, maar ook jezelf en je patronen te doorzien. Bij overprikkeling, angst of nachtmerries kan Tijgeroog heilzaam werken. 

Toelichting bij yoni stomen

Yoni stomen is een persoonlijk en intens ritueel, wat al eeuwen ingezet wordt door vrouwen om je te verbinden met je lichaam en vooral ook je levens energie te verbeteren en te ervaren. Door yoni stomen neem je je heilige ruimte in beheer en claim jij je eigen vrouwelijke goddelijkheid op. Van oorsprong deelden vrouwen samen in het beleven van de yoni stoom rituelen. Op deze momenten deelden ze de kennis en ondersteunden elkaar.

Klachten die door regelmatig yoni stoom rituelen uit te voeren kunnen verdwijnen of verminderen: korte of juist lange cyclus, tussentijdse en spontane bloedingen, menstruatie krampen, bruin of zwart bloedverlies tijdens de cyclus, bij stolsels, geblokkeerde eierstokken, cystes, vleesbomen, droogheid, uitblijvende menstruatie, verlaagd libido, infectie, verkleurde of geurende afscheiding en/of klachten van de overgang met of zonder opvliegers. De gezondheid en het zuiveren van je yoni werkt heilzaam op allerlei klachten die gekoppeld zijn aan disbalans en blokkades.

Daarnaast zijn er nog een paar belangrijke voordelen aan het yoni stomen, los van het terugdringen van klachten en reguleren van je cyclus, het creëert tijd voor ontspanning en weldaad, verbindt je met je innerlijke vrouwelijke energie, verhoogt je zelfverzekerdheid, zelf liefde en zelfvertrouwen, het verhoogt je vruchtbaarheid en laat je meer genieten van intimiteit, en bevordert herstel na zwangerschap, miskraam of operatie en als laatste geeft het ritueel je op het moment zelf een plezierig gevoel en intense ervaring.

Speciaal voor vrouwen die het proces van verbinding met de vrouwelijke, goddelijke energie willen leggen, of voor vrouwen die specifieke klachten willen aanpakken.