- Yin yoga lessen -

Yin Yoga is een rustige yoga vorm welke zich baseert op het lichaam als een holistisch systeem, je lichaam bestaat grotendeels uit energie, deze energie zit in water, en watercellen dragen alles in zich; je DNA, je gevoel, je verleden en zijn te vinden in al jouw cellen. Ons lichaam bestaat grotendeels uit water, daarmee is de trilling en energie in het water enorm belangrijk voor onze gemoedstoestand. Is het storm of windstil in jou?

Bij Yin Yoga neem je specifieke houdingen aan die helpen om bepaalde gebieden en cellen te transformeren. De houdingen zijn gekoppeld aan organen, chakra's, meridianen (energie wegen in je lichaam), maar ook aan bepaalde gevoelens en je denken. Door die houdingen in te nemen kan je ruimte in je lichaam en geest te brengen.

 

Als je in les merkt dat je in bepaalde houdingen veel weerstand voelde, of als je geestelijke of lichamelijke klachten hebben die niet weg gaan of steeds terug komen (stramme spieren, pijn in gewrichten, niet-helpende gedachten, hoofdpijn of andere klachten) ondanks dat je yin yoga beoefent, dan kan een yin yoga transformatie sessie een goede manier om te verdiepen in deze klachten.

 

Al de lessen beginnen met een geleide meditatie, zodat je in verbinding komt met jou lichaam en alle indrukken van de dag achter je kunt laten. Dan beginnen we met de eerste houding, we zullen een aantal houdingen innemen gedurende de les. Tijdens de houdingen kunnen er allerlei gevoelens langskomen, daarbij hoeven we niet te weten of verklaren waar iets vandaan komt, we voelen en doorvoelen het en zo kan je steeds meer los laten. Hierbij kunnen er allerlei emoties omhoog komen, deze mogen er allemaal zijn. Door de emoties los te laten zijn ze uit je systeem en verwerkt.

 

De yin yoga les wordt in Gaastmeer op woensdagavond om 20.00 uur gegeven, als je interesse hebt dan kan je via deze link een les boeken, of een berichtje sturen via een mailtje of whatsapp/signal/telegram.

 

- Kinderyoga -

Er zijn verschillende groepen kinderyoga die ik aanbied:

- ouder/kind yoga 2 tot 4 jaar; in deze vorm ga je samen genieten van een moment samenzijn en leert je kleintje zijn/haar lichaam op een speelse manier kennen. Yoga verbind op hartsniveau, hiermee kan je tijdens de kinderyoga ervaren dat je op een ander, dieper niveau verbonden bent met je kindje. Deze groep start als er drie ouder/kind koppels zijn, en wordt op maandag, woensdag of vrijdagochtend gegeven. Je kan als familielid, verzorgende of oppas deze lessen ook samen met een kindje doen. De les is drie kwartier ivm korte spanningsboog en daarna een bakje thee voor wie wil.

- kleuteryoga 4-6 jaar; in deze vorm leren kinderen door middel van fantasie hun eigen lichaam kennen en verbinden ze zich met hun fantasie en waarneming. ze beleven hele avonturen en worden zich gewaar van de verschillende zintuigen. Deze groep start bij 4 aanmeldingen en wordt op dinsdag, woensdag of donderdagmiddag gegeven. De les is drie kwartier ivm korte spanningsboog van kleuters voor en na de tijd omkleden kan ook.

- kinderyoga 7-9 jaar; in deze vorm leren kinderen door middel van fantasie hun eigen lichaam kennen en verbinden ze zich met hun fantasie en waarneming. ze worden zich gewaar van de verschillende zintuigen en hun lichaam. Deze groep duurt een uurtje, start bij 4 aanmeldingen en wordt op dinsdag, woensdag of donderdagmiddag gegeven.

- tieneryoga 10-13 jaar; in deze vorm leren kinderen door middel van rustige en actievere yoga houdingen hun eigen lichaam kennen en verbinden ze zich met hun  waarneming. Ze worden zich gewaar van de veranderingen hun lichaam, leren eigen grenzen kennen en respecteren. Daarnaast is er kennismaking met meditatie, om tieners ook te leren hoe ze zich kunnen afsluiten van alle prikkels en druk in het leven en stress los te laten. Deze groep start bij 4 aanmeldingen en wordt op dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag of avond gegeven. Deze les is 5 kwartier en is boekbaar via de optie yin yoga les, ook is er een 5 ritten kaart beschikbaar.

 

Bij interesse naar deze vormen neem contact met met op voor mogelijkheden en tijden.

 

Kosten:

15,-      ouder/kind yoga, voor volwassene en 1 kind

7,50      kleuteryoga & kinderyoga te boeken via extra kind optie in de webwinkel

12,50    losse les yin yoga volwassen/tiener (avond)

55,-     5 ritten kaart persoonlijke ontwikkeling, inzetbaar voor ouder/kind yoga, tieneryoga & yin yoga (kan door verschillende gezinsleden              gebruikt worden als een familie kaart)

10,-      proefles ouder/kind yoga

7,50      proefles volwassene/tiener

5,-        proefles kind