- Vrouwencirkels -

Het is zo belangrijk om met vrouwen samen te komen en elkaar te ondersteunen op ons pad, door de geschiedenis is de vrouwelijke kracht steeds meer ingeperkt, door sprookjes over gemene zussen en moeders werden wij onbewust tegen elkaar opgezet. Het is tijd om de band van Sisterhood weer te versterken. Het mooie van de vrouwencirkels is dat we met elkaar delen en naar elkaar luisteren, elkaar bevestigen in onze vaardigheden en elkaar steunen bij onze uitdagingen. 

 

Maan cyclus

Onze vrouwelijke energie gaat in een cyclus, net als de cyclus van de maan. De cyclus van de maan loop van nieuwe maan (de dag na donkere maan), via wassende maan naar volle maan, vervolgens brengt de afnemende maan ons weer bij donkere maan. Je kan leven via deze cyclus en voelen hoe de cyclus jou beïnvloed, dit geeft je inzicht in hoe de energie van de maan jou beïnvloed.

De maancirkels worden gehouden bij donkere maan, zodat je de vorige cyclus samen afsluit, je intenties voor de nieuwe maan (de dag erna thuis) kunt neerzetten en vooruitblikt op de volle maan.

Het delen en genieten van elkaars (kook) kunsten doen we ook door bij de cirkels een Potluck te hebben. Potluck is het delen van eten, waarbij iedereen iets meeneemt wat zelf gemaakt of gekocht is. Bij de avondcirkels zijn het dan vooral lekkers voor bij de thee, de fijnste recepten leren we graag van elkaar. Het is fijn dat er voor iedereen lekkers is, dus als je veganistisch of glutenvrij kunt bakken is dat super, zorg in ieder geval dat je de ingrediënten kent, zodat we dit delen voordat iedereen gaat genieten.

 

De vrouwencirkel werkt op basis van eigen bijdrage, naar ieder zijn eigen inzicht, je bent welkom en kunt je via de mail of app bij mij melden.

In de agenda kan je zien wanneer de cirkels gepland zijn.

 

- Jaarfeesten Vrouwencirkel- 

In het najaar start het Keltisch nieuwjaar, beginnend met het eerste jaarfeest Samhain. De jaarfeesten hebben een oorsprong van voor de christelijke religie en zijn gebaseerd op de seizoenen en natuur. Door deze jaarfeesten te vieren, komen we ook meer in contact net de natuur onze innerlijke verbinding.

De jaarfeesten bestaan uit een uitleg over het feest en de tijd waarin deze staat, in relatie tot het jaarwiel. Daarnaast zijn er rituelen, symbolen en gebruiken die we uitvoeren met zijn allen. We verbinden ons met de spirituele betekenis van de verschillende feesten en gebruiken dit moment om ons te verbinden met ons innerlijk leven. 

 

De jaarfeesten hebben altijd een vast datum, de workshops worden een paar dagen voor het eigenlijke feest gehouden zodat je op de dag zelf het thuis kunt vieren. De verschillende jaarfeesten zijn:

Samhain, 31 Oktober; Dia de los Muertes in Spaanse landen, wat later bekend werd als Halloween. De start van de winter waarbij je als familie je overledenen eert en herdenkt, licht in het donker brengt en terugkijkt op het afgelopen jaar.

Yule, 21 December, winter equinox; de kortste dag en de langste nacht. In dit feest vieren we dan het licht weer terugkeert, er zijn veel kaarsen en gele kleuren om het licht te verwelkomen, we schrijven onze wensen voor het nieuwe jaar op en verbinden ons met de 13 dromen voor het komende jaar. 

Imbolc, 1 februari; het einde van de winter wordt gevierd, in de aarde begint alles weer te groeien maar is nog verstopt voor het oog. Dit feest staat voor reiniging van huis en lijf en gedachten en we vieren de komst van de wedergeboorte.

Ostara, 21 Maart, lente equinox; het lentefeest waar geboorte en nieuwe leven centraal staat. We vieren de doorgan van de winter naar het nieuwe leven van de lente! We voelen ons lichaam en verbinden met onze scheppingskracht.

Beltane, 1 mei; feest van vuur en vruchtbaarheid; tijdens dit feest was de mei-paal (met zijn fallische vorm) het middelpunt van het feest.  Dansen, zingen en genieten daar gaat dit feest om, wij verbinden ons met elkaar als sisters en vieren onze vrouwelijkheid. 

Litha/ midzomer, 21 Juni, zomer- equinox; de langste dag met de krachtigste zon, bij dit feest verbinden wij ons met zonnekracht in liefde met onze familie en vrouwen. We vertellen onze eigen verhalen over overwinning en kracht. We delen in elkaars gevoel en leven.

Lamas of Lughnasadh, 1 Augustus; feest van de eerste oogst en overvloed, bessen en vruchten die al geoogst kunnen worden smaken heerlijk! In dit feest vieren we overvloed, we delen met elkaar over onze eigen overvloed, we kijken waar we elkaar kunnen ondersteunen. We vieren en danken voor onze vriendschap en sisterhood.

Mabon, 21 September, herfst equinox; in deze maand worden de laatste gewassen geoogst, wij maken de balans op van onze persoonlijke oogst. Dankbaarheid en delen staan centraal in dit feest, een herfstaltaar laat je dankbaarheid zien. We lopen de jaarcirkel door om de balans op te maken van dit laatste jaar.

 

De Jaarfeesten geef ik samen met Emmie Samidjono- Mous in Gaastmeer, bij Het Goede leven in Praktijk. Emmie en ik hebben samen de opleiding tot transformatie therapeut gevolgd en vullen elkaar heel prettig aan in onze kennis op chakra's, kruiden, rituelen, en kristallen.   Jullie krijgen hierdoor het beste van ons beide, een onvergetelijke ervaring waar jullie maximaal profijt van hebt en wij veel plezier aan beleven.

In de agenda kan je zien wanneer de jaarfeesten gepland zijn, voor deze cirkels vragen wij een bijdrage van 20,- per deelnemer.