Ruimte reiniging met smudge of wierook 

Je kan voor je ruimtereiniging kiezen voor wierook in een pot of  voor smudge kruiden in een potje of 50 gram los. Na de hoeveelheid kan je kiezen of je ook een schelp (€4,50), kooltjes (€1,75 of 3 voor €5) en/of een waaier erbij wilt bestellen, daarna kan je de soort melange of mix selecteren. 

 

Voor alle ruimtereiniging is het van belang dat de rook zich rustig verspreid, waarbij de rookmelders niet afgaan, daarom is branden op een kooltje een fijne manier om dit te reguleren. Het kooltje brand ongeveer een half uur, voor een kortere tijd kan je het kooltje met een mesje doorsnijden voordat je deze aansteekt. Bij ruimte reiniging loop je door de ruimte en verdeel je de rook met een grote veer of smudge waaier, waarbij je de schelp met kooltje en kruiden in je hand houdt. Om te zorgen dat de schelp niet te heet wordt aan de onderkant, kan je wat zand erin leggen en daarop het kooltje met kruiden.

 

Zelf heb ik een aantal smudge waaiers gemaakt van verschillende gevonden vogelveren. De soorten die je kan kiezen zijn kip, duif, reiger en kraai/kauw. Soms gebruik ik een variatie van soorten. 

Daarnaast heb ik verschillende stoffen beschikbaar om de waaier mee te bekleden; Afrika blauw, batik bruintinten, batik indigo, batik jungle, bolivia, infinite motherlove en effen kleuren.

Als je een smudge waaier besteld kan je in de opmerkingen van je bestelling aangeven welke veren en stof/kleur je graag wilt. Veren zijn afhankelijk van het seizoen wel of niet aanwezig, maar ik doe mijn best of je verzoek mee te nemen. Een losse waaier kost €10,-

 

Er zijn verschillende wierook potten en smudge kruiden (losse kruiden of gecombineerd in een melange) met een speciale werking te vinden bij mij, de wierook en smudge kan je branden met een kooltje of toevoegen aan een (haard) vuur om zo te verspreiden.

 

Wierook potten: krachtige native indian wierook

bescherming - bescherming tegen wraak, of lage energieën in je huis en omgeving

helpende handen- krachtige wierook om hulp te vragen en krijgen van goede energieën bij uitdagingen

7 krachten heling - combinatie van 7 krachtige helende Afrikaanse kruiden die je leven ondersteunen 

Run devil run - kruiden die het kwaad wegsturen, om ook de negatieve patronen/ verslavingen (in jezelf) tegen te gaan

welvaart - kruiden die je basis versterken, door (financiële) zekerheid en welvaart naar je toe brengen

levensweg - kruiden die inzicht geven in jouw pad, door de verbinding met je Ziel en je innerlijke kennis te versterken 

onomkeerbaarheid - wierook om versterking en kracht, zodat (nieuw ingezette) processen niet teruggedraaid kunnen worden. 

 

Smudge kruiden:
Bijvoet: opwekkend en verkwikkend, geeft balans in gevoelens van verstarring en neerslachtigheid, goed voor rituele reiniging, vergroot helder zien.

Kamille: werkt ontspannend en kalmerend, trekt financiële stabiliteit en welvaart aan.

Lavendel: rustgevend kruid, creëert balans, harmonie en zorgeloosheid en trekt positieve energie & engelen aan

Pepermunt: werkt verhelderend en maakt mentaal scherper. Pepermunt laat je meer uit je hart voelen doordat het je ego tempert. 

Vlierbloesem: de Vlier is van oorsprong een heilige boom die onderdak bied aan allerlei wezens, het geeft bescherming en zuivering, het helpt om problemen op te lossen en een nieuwe start te maken.

Salie: haalt negatieve energie weg, verwijderd alle negatieve entiteiten en het 'duister', brandt de Ziel 'schoon' ,zorgt voor divinatie, visioenen en lucide dromen.

Rozemarijn: geeft beschermende liefde en kracht, zuivert lichaam en geest vooral mentaal als je je communicatie met andere energieën wil vergroten, het bevordert het gevoel van optimisme.

Tijm: is een helend kruid en reinigt. Tijm helpt je je beter te kunnen concentreren. Tevens werkt het ook ontspannend en geeft je het gevoel van (t)huis zijn in jezelf.

Sint Janskruid: houdt demonen en slechte energieën weg

Rozenblaadjes: geven een vredige gemoedstoestand en trekken de liefde aan

 

Smudge Mixen:

Aarde: Bijvoet, Vlierbloesem & Rozenblad- deze mix geeft bescherming, zuivering warmte en balans. Net als de steun die moeder aarde ons geeft. 

Water: Kamille, Vlierbloesem & Tijm - deze mix laat onze emoties vloeien, het werkt ontspannend en geeft zelfvertrouwen om jouw levenspad te bewandelen.

Lucht: Lavendel, Rozenblad & Salie - deze mix verbindt ons met de spirituele wereld, het verwijdert lage energieën en trekt zuivere energie aan om je met je Bron en je Ziel te verbinden.

Vuur: Pepermunt, Rozemarijn & Sint Janskruid - deze mix helpt je om je doelen te manifesteren, oude patronen en vooroordelen die jou doel in de weg staan transformeren door het vuur, het geeft mentale kracht en helderheid om je doelen te bereiken.