- Yin yoga transformatie sessie -

Yin Yoga is een rustige yoga vorm die je ook in lessen kunt volgen en wellicht al gevolgd hebt.

Yin Yoga baseert zich op het lichaam als een holistisch systeem, je lichaam bestaat grotendeels uit energie, deze energie zit in water, en watercellen dragen alles in zich; je DNA, je gevoel, je verleden en zijn te vinden in al jouw cellen. Ons lichaam bestaat grotendeels uit water, daarmee is de trilling en energie in het water enorm belangrijk voor onze gemoedstoestand. Is het storm of windstil in jou?

 

Gedurende de dag worden we steeds geconfronteerd met situaties waar we ons goed of niet goed bij voelen, gedurende ons leven komen we allemaal in situaties die meer of minder traumatisch voor ons zijn. Deze gevoelens van ongenoegen, verdriet, boosheid kan je op dat moment verwerken en loslaten, maar veel mensen lukt dat niet en zetten deze gevoelens dan onbewust vast in onze cellen, in ons water. Deze gevoelens komen in ons celgeheugen, in ons water en verspreid door ons gehele lichaam. Als er een soortgelijke situatie zich voordoet, of een gelijk gevoel bij jou oproept, triggert deze herinnering ons en kan je acuut (weer) klachten krijgen. 

 

Yin yoga brengt rek op ons bindweefsel, wat verbonden is met al onze weefsels en cellen, al de cellen waar deze herinneringen in genesteld zijn. Door bindweefsel op rek te brengen komen de cellen in beweging en het water weer gaan stromen. Dan kun je de 'bevroren' cellen weer vloeibaar maken, door de gevoelens uit je celgeheugen te transformeren en los te laten. Vervolgens is het celgeheugen in je cellen aangepast en via het water verspreid dit 'nieuwe' geheugen zich naar al jou cellen.

Bij Yin Yoga neem je specifieke houdingen aan die helpen om bepaalde gebieden en cellen te transformeren. De houdingen zijn gekoppeld aan organen, chakra's, meridianen (energie wegen in je lichaam), maar ook aan bepaalde gevoelens en je denken. Door die houdingen in te nemen, gekoppeld aan jouw klachten en thema's op dit moment, kan je ruimte in je lichaam en geest te brengen.

Als je eerder les hebt gehad en toen merkte dat je in bepaalde houdingen veel weerstand voelde, dan is een yin yoga transformatie sessie een goede manier om je meer te verdiepen in deze weerstand. Ook als je geestelijke of lichamelijke klachten hebben die niet weg gaan of steeds terug komen (stramme spieren, pijn in gewrichten, niet-helpende gedachten, hoofdpijn of andere klachten), kan een yin yoga transformatie sessie helpend zijn. 

 

Bij een yin yoga transformatie sessie geef ik jou één op één begeleiding, ik begeleid je in de houdingen, zie je en voel waar de blokkades en 'bevroren cellen' zitten. Door middel van 'assisted yin' technieken en onze energetische verbinding kan ik met mijn handen jou helpen om de weerstand aan te gaan. Samen gaan we tot de kern (maar nooit verder dan jouw lichaam aankan) en transformeren daar stukje bij beetje je celgeheugen.

 

We beginnen met een kennismakingsgesprek en de reden van je komst, zodat ik op jou kan afstemmen. Door een geleide meditatie zorg ik dat je in verbinding komt met jou lichaam en energie. Dan beginnen we met de eerste houding, we zullen een aantal houdingen innemen, afhankelijk van je thema's. Tijdens de houdingen kunnen er allerlei gevoelens langskomen, daarbij hoeven we niet te weten of verklaren waar iets vandaan komt, we voelen en doorvoelen het en zo kan je steeds meer los laten. Hierbij kunnen er allerlei emoties omhoog komen, deze mogen er allemaal zijn. Door de emoties los te laten zijn ze uit je systeem en verwerkt.

 

Bij yin yoga transformatie transformeren wij, maar de integratie in je brein wordt vooral op het onbewuste niveau meegenomen. Voor milde klachten is dit voldoende, voor grotere klachten kan dit de opening van een proces zijn. Blijkt nu dat er grotere oorzaken ten grondslag liggen van je lichamelijke klachten, of het proces meer teweeg brengt dan verwacht (je bent dan zover om het proces ook aan te gaan) dan kan een helende transformatie sessie goed zijn om ook de achterliggende trauma's en blokkades volledig te transformeren en integreren in je brein. 

 

Binnen mijn yin yoga transformatie sessies en yin yoga lessen werk ik altijd vanuit de chakra's en meridianen, daarom kan het nemen van yin yoga lessen of een chakra transformatie sessie een fijne aanvulling zijn om het geactiveerde proces door de yin yoga transformatie sessie verder te doorlopen. Er zijn veel yin yoga collega's die ook vanuit dezelfde zienswijze werken, als je niet in de buurt woont kan je hier docenten vinden die jou ook via de lessen kunnen ondersteunen. 

 

Tijden (mits beschikbaar):

Maandagmorgen & avond, dinsdagmiddag & avond, woensdag alle drie de dagdelen, vrijdag overdag.

Over het algemeen geef ik in de weekenden alleen trainingen en workshops, maar als er geen andere optie is zal ik mijn best doen om de tijd voor een afspraak binnen redelijke termijn in te plannen.

 

Via deze link kan je een sessie boeken, of via een mailtje of whatsapp/signal/telegram, geef indien mogelijk alvast je voorkeur voor tijden door.

Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om het moment in te plannen wat voor ons allebei passend is.

 

Kosten:

De individuele yin yoga sessies zijn alleen fysiek te volgen en duren gemiddeld anderhalf uur.

Een individuele yin yoga sessie kost €77,-  

Eventuele verlenging reken ik na 1,5 uur & wordt per 15 minuten verrekend (€11)

Je kan ook een sessie traject van 5 sessies boeken voor €377,- (sessies kunnen online of los afgerekend worden). Met een sessie traject is het ook mogelijk om verschillende soorten persoonlijke transformatie sessies te combineren, naar gelang jou behoefte kunnen we elk moment kijken wat voor sessie jou verder brengt.

 

Disclaimer:
Het inzetten van deze therapie vormen is ondersteunend aan je algemene welzijn of als aanvulling op reguliere zorg, het is geen vervanging voor reguliere zorg